woensdag 13 oktober 2010

Scholenbanden

In het kader van Scholenbanden trokken Louisa en ik naar de festiviteiten omtrent World Teachers' Day. Louisa had er voor gezorgd dat we in de organisatie zaten waardoor we de Scholenbandschool Our Lady of Fatima (OLOF) uit Nairobi konden promoten. De School Link club bracht gezamenlijk een gedicht.
Ook vonden we een manier om tegemoet te komen aan de oproep van Studio Globo ivm hun Saved by the bell! - campagne, een campagne die de milleniumdoelstelling twee (onderwijs voor alle kinderen) in de verf zet. Je kan hier meer lezen.

Het is met heel veel vreugde dat we bericht kregen van Gwen, VVOB Bxl, dat BS Molenveld skypt met Ilparakuo. Onze workshop capacity building was dus nuttig. Ilparakuo heeft op eigen initiatief een creatieve manier gevonden om de foto's van de leerlingen kleurrijk te verzenden naar BS Molenveld. Met foto's alleen ben je natuurlijk nog niet veel, maar dit is een aanvulling op het ingevuld vriendenboek dat ik binnenkort opnieuw mee naar huis neem.

Intussen vertoeven twee leerkrachten uit Laken (Maria Assumpta Lyceum) bij mevr. Catherine, de Scholenbandleerkracht van OLOF. Een uitwisseling dus. Prachtig!

En ook in Lamu zitten ze niet stil. Ze breken hun hoofd over het nieuwe actieplan, dat eind oktober op tafel moet liggen. Na mijn bezoek begin september heb ik er alle vertrouwen in dat ook dit een fijne scholenband kan worden!

Geen opmerkingen: