maandag 12 mei 2008

Biohuerto

'Biohuertos' is een van de projecten van mijn organisatie. Biotuintjes promoten. Vima bezoekt dorpen en promoot de aanbouw van biotuintjes. Niet alleen geven zij info mee over het hoe en wat, maar zij wijzen ook op de voedingswaarden van groenten (wat hier bitter weinig wordt gegeten) voor bvb de groei van hun kinderen, ze geven info mee over de ontbossing en ze onderwijzen in humus/ compost (geen pesticide dus). Wat ze ook meegeven zijn de tactieken van de mijnbedrijven (geven en veel geld beloven).

Hoe dat biotuintje er moet uitzien wordt dan ook specifiek allemaal uit de doeken gedaan, ik heb er zelf ook veel van opgestoken. Bijvoorbeeld eerst kruiden en geurplanten zetten om de insecten te verjagen van de eigenlijke groenten, humus van een cavia is duizend keer effectiever dan bvb van een koe en hoe erosievoorkomend werken (in de bergen wel van toepassing natuurlijk).


Biohuerto or ecological gardening is one of the projects promoted by my organisation Vima. They visit villages and give explanation about how to make such a garden but also about the nutrition of vegetables, the use of humus, the methods of mine companies and the deforestation. Quite interesting!

Geen opmerkingen: